Ben je toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Je kunt het gevoel hebben, dat je toe bent aan iets anders. Het is nog een vaag idee of gevoel. Je hebt het al een tijd. Maar nu denk je: ik ga er iets mee doen. Je weet niet welke kant je op wilt gaan. Maar wat dan? Een nieuwe baan of een nieuwe studie? Al deze vragen kunnen door je hoofd spoken. Waar te beginnen? Daarom geef ik je 7 tips, die je helpen om in beweging te komen en de eerste stappen te zetten.

Tip: 1 Creëer overzicht

Het belangrijkste is om overzicht te creëren. Schrijf alles wat in je omgaat op papier of op je smartphone. Uit het hoofd op papier. Dit creëert rust in je hoofd. Zo kun je er op een afstand naar kijken en het loslaten.

Tip 2: Mindmap 

Maak gebruik van een mindmap, waarbij je alles op papier schrijft en vervolgens op zoek gaat naar verbanden. Een nieuwe baan heeft bijvoorbeeld consequenties voor je financiën en gezin. Hoe zit het met kinderopvang, enz. Zo krijg je meer overzicht van hoe alles samenhangt.

Tip 3: Clusteren

Cluster de ideeën die je hebt opgeschreven. Als je bijvoorbeeld van baan wilt veranderen, schrijf dan alle mogelijke banen en of functies waar je interesse naar uitgaat.

Tip 4: Onderzoek

Ga op onderzoek uit. De banen en functies die je leuk lijken, kun je verder onderzoeken. Waar zijn die banen en wat zijn de functie-eisen?

Tip 5: Belemmeringen

Wil je meer rust? Of heb je het gevoel van kan ik het wel of ben ik wel goed genoeg? Ga na wat eventuele belemmerende factoren zijn. Is het je omgeving of zijn het meer belemmerende overtuigingen die je in je hebt? Sta er bij stil.

Tip 6: Hulp

Vraag hulp als je er niet uitkomt. Of bekijk per onderwerp of er meer over te lezen is (bijvoorbeeld boeken, internet).

Tip 7: Volgen

Volg interessante bedrijven op sociale media of via hun website.

Op deze manier ga je meer gestructureerd te werk. Blijven piekeren en nadenken kan er toe leiden, dat je niet in actie komt. Dat levert frustratie op. De kunst is om te visualiseren (dromen) over wat je graag zou willen doen. Als je voelt dat er een belemmering is (bijvoorbeeld niet genoeg zelfvertrouwen, weinig financiën) om in actie te komen dan kun je het daarbij laten of stappen ondernemen om een oplossing te vinden. Het doel is uiteindelijk, dat je in beweging komt en je dromen waarmaakt.

Ik hoop dat ik je hiermee heb geïnspireerd.

Hartelijke groet,
Peggy

Benieuwd naar wat ik voor je kan doen?

©

E-book 7 tips om een nieuwe stap in je loopbaan te maken

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book.

Je aanvraag voor het gratis e-book is gelukt. Je ontvangt deze zo snel mogelijk op jouw e-mailadres.

×

Powered by WhatsApp Chat

×