Coaching bij beroepskeuze (studiekeuze)

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste beroepskeuze?

Je hebt nog geen idee van welk beroep je later wilt uitoefenen en wat je gaan studeren. Of misschien heb je een verkeerde studiekeuze gemaakt. Hoe dan ook, als je de juiste opleiding kiest:

 

  • doe je iets wat bij je past
  • krijg je er energie van
  • heb je meer kans op succes
beroepskeuze-coaching-meisje

Kies de juiste opleiding

Je wilt beginnen aan een opleiding. Maar welke? Je wilt goed voorbereid te werk gaan. Toch vind je het maken van een keuze moeilijk vanwege alle mogelijkheden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Of misschien ben je bezig aan een studie maar twijfel je of je het af wilt maken. Het kan ook zijn dat je net gestopt bent met een studie en heel bewust bent, dat het maken van een juiste keuze van groot belang is. Je wilt niet nog een keer een verkeerde keuze maken. Dat kost je immers onnodig tijd, energie en geld.

Het is gebleken dat ongeveer een derde van alle studenten voortijdig stopt met een opleiding. Ze hebben de verkeerde keuze gemaakt. Je bent dus niet de enige die moeite heeft met het maken van de juiste studiekeuze of beroepskeuze en eigenlijk is het helemaal niet zo raar. Want hoe weet je op jonge leeftijd welke richting je op wilt en welke baan je later wilt?

Een succesvolle loopbaan begint met de juiste beroepskeuze. Het maken van het juiste besluit is persoonlijk en belangrijk. Zelfkennis is hierbij onmisbaar en motiveert je om te doen wat je wilt.

Bij de Goede Coaching helpt jou bij het vergaren van persoonlijk inzicht. Samen gaan we op zoek naar het beroep dat het beste bij jou past. Zo ga je vol energie en gemotiveerd aan de slag met je nieuwe studie.

Peggy weet waar ze het over heeft. Ze is een goede begeleider, omdat ze je niet vertelt wat jij moet doen, maar jou de handvatten aanreikt waarmee je zelf ontdekt wat je wilt doen. Nog bedankt voor alle dingen die je me geleerd hebt! “

Bart Stolk
(over studiekeuzecoaching)

Lees meer recensies

studiekeuze-en beroepskeuze

Waarom Bij de Goede Coaching?

Met ruim 12 jaar ervaring als studenten- en stagebegeleider in het bedrijfsleven, heb ik veel te maken gehad met studentenbegeleiding en coaching. Ik heb studenten en scholieren vanuit verschillende opleidingen begeleid en gecoacht. Deze studenten en scholieren hadden soms een duwtje in de rug nodig.

Studenten en scholieren vonden het in het algemeen best spannend om in de praktijk aan de slag te gaan. Soms was het ook hun eerste werkervaring. Ik kan me dus goed inleven in de situatie en weet wat er van de student wordt verwacht. Soms kwamen de studenten er achter dat de gekozen studierichting niet bij hen pasten.

Wat dan wel? De studie afmaken of aan een nieuwe studie beginnen? Scholieren, die een snuffelstage moesten doen, werden óf helemaal enthousiast óf ze kregen een bevestiging dat ze het in een andere richting moesten zoeken.

Als opleidingscoördinator heb ik ook de nodige ervaring met (hoge)scholen en universiteiten opgedaan. Daarnaast heb ik op diverse beurzen gestaan en georganiseerd, waarbij scholieren en studenten de doelgroepen waren.

Tijdens mijn loopbaan heb ik mezelf ontwikkeld als professioneel coach, door het volgen van de juiste opleidingen en het opdoen van veel ervaring. Ik merkte, dat ik positieve feedback terug kreeg van de studenten en scholieren die ik had begeleid. Dat gaf mij veel voldoening.

Hulp bij beroepskeuze

Bij de Goede Coaching helpt en adviseert jou als student of scholier bij het maken van de juiste beroeps- en studiekeuze en het vergroten van jouw zelfvertrouwen.

Hoe?
Als beroepskeuzecoach lever ik een positieve bijdrage aan het maken van de juiste studiekeuze. Dat doe ik met behulp van 1-op-1 sessies met jou. Hierin houd ik je een spiegel voor.

beroepskeuze coaching jongen

Samen bepalen we de doelen (in een coachingtraject) om uiteindelijk het gewenste resultaat te behalen. Daarnaast geef ik je handvatten mee. Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor de gemaakte keuze en de te ondernemen acties (zoals het aanmelden bij een Hogeschool). Voorbeelden van thema’s die in het traject aan bod komen zijn:

 

  • Inzicht en zelfkennis vergroten.
  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?
  • Richting en doelen bepalen.
  • Welk beroep en opleiding passen bij mij?

Tarieven coaching bij beroepskeuze

 

Je kunt hierbij kiezen uit een individueel gesprek met beroepskeuzetest of een beroepskeuzecoachingstraject. Zie onderstaande mogelijkheden.

Voor scholieren en studenten.

De prijzen zijn inclusief btw.

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op.

E-coaching

Je kunt bij Bij de Goede Coaching ook beroepskeuzecoaching volgen met behulp van videobellen (online coaching).

Neem contact op

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op:

peggy@bijdegoede.nl

06-15357195

v Gebruik voor Whatsapp het groene icoon onderaan.

E-book 7 tips om een nieuwe stap in je loopbaan te maken

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book.

Je aanvraag voor het gratis e-book is gelukt. Je ontvangt deze zo snel mogelijk op jouw e-mailadres.

×

Powered by WhatsApp Chat

×