Coaching bij studiekeuze 

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste studiekeuze?

Je hebt nog geen idee wat je wilt gaan studeren. Of misschien heb je een verkeerde studiekeuze gemaakt. Hoe dan ook, als je de juiste opleiding kiest:

 

 • Doe je iets wat bij je past
 • Krijg je er energie van
 • Heb je meer kans op succes
Bij de Goede Coaching verzorgt loopbaanbegeleiding voor bedrijven en organisaties

Kies de juiste opleiding

Je wilt beginnen aan een opleiding. Maar welke? Je wilt goed voorbereid te werk gaan. Toch vind je het maken van een keuze moeilijk vanwege alle mogelijkheden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Of misschien ben je bezig aan een studie maar twijfel je of je het af wilt maken. Het kan ook zijn dat je net gestopt bent met een studie en heel bewust bent, dat het maken van een juiste keuze van groot belang is. Je wilt niet nog een keer een verkeerde keuze maken. Dat kost je immers onnodig tijd, energie en geld.

Het is gebleken dat ongeveer een derde van alle studenten voortijdig stopt met een opleiding. Ze hebben de verkeerde keuze gemaakt. Je bent dus niet de enige die moeite heeft met het maken van de juiste studiekeuze. En eigenlijk is het helemaal niet zo raar. Want hoe weet je op jonge leeftijd welke richting je op wilt en welke baan je later wilt?

Een succesvolle loopbaan begint met de juiste opleiding. Het maken van het juiste besluit is persoonlijk en belangrijk. Zelfkennis is hierbij onmisbaar en motiveert je om te doen wat je wilt.

Bij de Goede Coaching helpt jou bij het vergaren van persoonlijk inzicht. Samen gaan we op zoek naar de studie die het beste bij jou past. Zo ga je vol energie en gemotiveerd aan de slag met je nieuwe studie.

“Ik help jou als scholier of student met het maken van de juiste studiekeuze waar je veel energie van krijgt.”

Peggy de Goede

Waarom Bij de Goede Coaching?

Met ruim 12 jaar ervaring als studenten- en stagebegeleider in het bedrijfsleven, heb ik veel te maken gehad met studentenbegeleiding en coaching. Ik heb studenten en scholieren vanuit verschillende opleidingen begeleid en gecoacht. Deze studenten en scholieren hadden soms een duwtje in de rug nodig.

Studenten en scholieren vonden het in het algemeen best spannend om in de praktijk aan de slag te gaan. Soms was het ook hun eerste werkervaring. Ik kan me dus goed inleven in de situatie en weet wat er van de student wordt verwacht. Soms kwamen de studenten er achter dat de gekozen studierichting niet bij hun pasten.

Wat dan wel? De studie afmaken of aan een nieuwe studie beginnen? Scholieren, die een snuffelstage moesten doen, werden óf helemaal enthousiast óf ze kregen een bevestiging dat ze het in een andere richting moesten zoeken.

Als opleidingscoördinator heb ik ook de nodige ervaring met (hoge)scholen en universiteiten opgedaan. Daarnaast heb ik op diverse beurzen gestaan en georganiseerd, waarbij scholieren en studenten de doelgroepen waren.

Tijdens mijn loopbaan heb ik mezelf ontwikkeld als professioneel coach, door het volgen van de juiste opleidingen en het opdoen van veel ervaring. Ik merkte, dat ik positieve feedback terug kreeg van de studenten en scholieren die ik had begeleid. Dat gaf mij veel voldoening.

Thema’s studiekeuzecoaching

Voorbeelden van thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

 

 • Welke opleiding past bij mij?
 • Inzicht vergroten
 • Richting geven
 • Wie ben ik?
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?
loopbaancoaching voor bedrijven in het Westland en omstreken

Hulp bij studiekeuze

Bij de Goede Coaching helpt en adviseert studenten en scholieren bij het maken van de juiste studiekeuze en het vergroten van hun zelfvertrouwen.

Hoe?
Als studiekeuzecoach lever ik een positieve bijdrage aan het maken van de juiste studiekeuze. Dat doe ik met behulp van 1 op 1 sessies met de scholier of student. Hierin houd ik de scholier of student een spiegel voor. Samen bepalen we de doelen (in een coachingtraject) om uiteindelijk het gewenste resultaat te behalen.

Daarnaast geef ik de scholier of student handvatten mee. Hij of zij blijft echter verantwoordelijk voor de gemaakte keuze en de te ondernemen acties (zoals het aanmelden bij een Hogeschool).

Tarieven coaching bij studiekeuze

 

Je kunt hierbij kiezen uit een individueel gesprek (zonder studiekeuzetest) of een studiekeuzecoachingstraject.

Het kan voorkomen dat je één of enkele gesprekken extra nodig hebt. Als daar sprake van is dan overleggen we dat samen.

Een studiekeuzecoachingstraject bestaat onder andere uit:

 • 3-5 coachingsgesprek(ken) van 60 min.
 • Studiekeuzetesten
 • Het bespreken van de huidige situatie en toekomstperspectieven.
 • Wie ben ik?
 • Wat wil ik?
 • Wat kan ik?
 • Richting en doelen bepalen
 • Welke studie past bij mij?

Neem vrijblijvend contact met mij op. We bespreken dan de mogelijkheden die voor jou van toepassing zijn.

E-coaching

Je kunt bij Bij de Goede Coaching ook studiekeuzecoaching volgen met behulp van videobellen (E-coaching).

Neem contact op

Wil je weten wat ik voor jouw bedrijf, organisatie of school kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op:

h Via het contactformulier

06-15357195

v 06-15357195 (whatsapp)

peggy@bijdegoede.nl