Loopbaancoaching voor bedrijven en organisaties

 

Tip: van 1 t/m 31 maart 2022 kun je vanuit de SLIM-regeling loopbaan- en ontwikkeladviezen voor je medewerkers aanvragen.

Talentontwikkeling

Als bedrijf heb je de juiste mensen in huis. Talenten. Werknemers en managers met potentieel, in wie je vertrouwen hebt. Die je kunnen helpen om je bedrijfsdoelstellingen te behalen. Het komt er alleen niet helemaal uit. Ze komen niet tot hun recht en je weet niet waar dat aan ligt. Of misschien weet je het wel, maar kun je het niet veranderen.

 

Loopbaancoaching betaalt zich terug

Investeren in je medewerkers is van essentieel belang om ze beter te laten functioneren. Zo bevorder je dat de medewerker goed in zijn vel zit, werkplezier heeft en over de juiste (communicatieve) vaardigheden beschikt. Dat hij zich verder ontplooit en zijn persoonlijke effectiviteit vergroot.

Tevreden en beter gekwalificeerde werknemers op de juiste plek heeft bovendien niet alleen voordelen voor de werknemer, maar natuurlijk ook voor jouw bedrijf:

 

 • Betere prestaties
 • Behalen van de bedrijfsdoelstellingen
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Minder personeelsverloop
 • Daling van de werving- en selectiekosten
 • Minder verzuim
Bij de Goede Coaching verzorgt loopbaanbegeleiding voor bedrijven en organisaties

Bovendien zal de waardering voor je bedrijf toenemen. Je medewerkers zien immers dat je bedrijf betrokken is en het belangrijk vindt dat medewerkers op hun plek zitten. Zij zullen dit terugbetalen met loyaliteit. Je investering in loopbaanbegeleiding en talentontwikkeling betaalt zich op deze manier terug.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

Wil je vrijblijvend de mogelijkheden van loopbaancoaching voor je medewerkers bespreken? Vul dan het formulier in. Invullen ervan verplicht je tot niets.

Na ontvangst van je gegevens neem ik zo snel mogelijk contact met je op en plannen we een afspraak in. Je ontvangt dan een vrijblijvend voorstel.

Je kunt me ook per telefoon en via WhatsApp bereiken op 06-15357195.

Ik wil graag een offerte aanvragen.

“Ik help bedrijven met loopbaancoaching zodat goede medewerkers binnenboord blijven en tevredenheid ervaren.

Peggy de Goede

Training Selectiegesprek voeren

Voeren jouw managers of HR-adviseurs regelmatig selectiegesprekken? Of krijgen ze daar binnenkort mee te maken? Het voeren van een selectiegesprek kan lastig zijn. Bij de Goede Coaching kan hierbij helpen met de training Selectiegesprek voeren.

Waarom een externe coach?

Veel organisaties zien de voordelen in van loopbaancoaching. Zo stimuleren ze hun werknemers om zich te blijven ontwikkelen. Daarom bieden ze vaak de mogelijkheid aan tot loopbaanbegeleiding door een externe coach. De voordelen van een externe coach boven een interne coach zijn:

 • Onafhankelijk
 • Vertrouwen
 • Professionaliteit

 

Onafhankelijk

Het voordeel van een coach die geen relatie heeft met je bedrijf, is zijn / haar onafhankelijke positie. Hij of zij heeft geen dubbele functie of tegenstrijdige belangen, zoals een interne coach. De externe coach kijkt niet alleen met een frisse blik naar de medewerker en zijn behoeftes, maar kan ook nieuwe ideeën aanbrengen voor de organisatieprocessen. Voorop staat dat de coach zich kan inleven en oog heeft voor zowel de situatie van de medewerker als die van de organisatie.

 

Vertrouwen

Een ander voordeel is dat een werknemer een vertrouwelijkere omgang zal hebben met een externe coach dan met een interne coach. Hij zal zich vrijer voelen en meer bereid zijn persoonlijke informatie te delen.

 

Professionaliteit

Bovendien, bij een professionele coach is coaching is zijn/haar specialiteit. De coach beschikt over de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Een interne coach is vaak een medewerker die de rol van coach op als aanvullende functie op zich heeft genomen.

Waarom Bij de Goede Coaching?

Met ruim 18 jaar ervaring in het bedrijfsleven, voornamelijk op de afdeling HR en als zelfstandig coach, heb ik veel te maken gehad met loopbaancoaching. Op de HR-afdeling worden vaak externe coaches ingezet voor loopbaan- en managementontwikkeling van medewerkers. Het doel hierbij is: het potentieel van medewerkers ontwikkelen en behouden.

Op de werkvloer, bij zowel kleine als grote organisaties, heb ik dus ervaren dat medewerkers soms een duwtje in de rug nodig hadden. Dat leverde positieve resultaten op. Zelf heb ik ook ooit een periode begeleiding gehad van een externe coach. Ik kan me dus goed inleven in de situatie en weet wat er nodig is voor de werknemer én de organisatie.

Tevens ben ik:

 • Aangesloten bij Nobco
 • Noloc Register Loopbaanprofessional
 • Gecertificeerd TMA-professional
 • Erkend Gecertificeerd DISC– en Drijfverenconsultant
Logo Nobco, orde van beroepscoaches
gecertificeerd TMA professional
Erkend Gecertificeerd DISC– en Drijfverenconsultant

Aanpak loopbaancoaching voor bedrijven

Bij de Goede Coaching biedt in overleg met het bedrijf een kortlopend of langer loopbaantraject op maat aan. Hoofddoel is dat het bedrijf optimaal gebruik kan maken van de kwaliteiten van de medewerker.

De begeleiding kan binnen de organisatie plaatsvinden, maar vindt soms ook plaats buiten het bedrijf (zoals bij outplacement of reorganisatie).

Waarom loopbaanbegeleiding?

Veel bedrijven erkennen tegenwoordig het belang van loopbaanontwikkeling van hun medewerkers. Het risico bestaat immers dat welwillende werknemers veranderen in ongemotiveerde werknemers. Hierdoor kan het ziekteverzuim stijgen en het personeelsverloop toenemen.

Een gevolg daarvan kan zijn dat de prestaties achteruit gaan, dat klanten en collega’s ontevreden raken en dat bedrijfsdoelen niet worden gehaald. Door uitval van personeel stijgen bovendien de kosten. Het bedrijf moet immers nieuw personeel aantrekken.

 

Inhoud traject

In het traject worden onder meer de huidige situatie, ambities en de toekomstperspectieven van de deelnemer besproken. Net als de vragen ‘Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Ook kunnen er loopbaantesten worden ingezet. Het traject wordt afgerond met een persoonlijk ontwikkelplan.

Voorbeelden van thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

 

 • Talentontwikkeling
 • Blokkades opsporen
 • Welke functie past écht bij de werknemer
 • Hoe vergroot je je werkplezier
 • Meer uit de werknemer halen zodat prestaties verbeteren
 • Grenzen stellen
 • Werknemers tevreden houden
 • De volgende stap binnen het bedrijf
 • Kwaliteiten medewerkers optimaal benutten
 • Inzicht vergroten
 • Richting geven
loopbaancoaching voor bedrijven in het Westland en omstreken

Ik coach en adviseer medewerkers ook over loopbaankeuzes en studiekeuzes. En bijvoorbeeld over hoe om te gaan met politieke verhoudingen. Daardoor verhoogt de organisatiesensitiviteit van de medewerker.

Daarnaast help ik de medewerker met het verbeteren van communicatieve vaardigheden en het beter benutten van zijn of haar kostbare tijd (timemanagement).

 

Hoe?

Als loopbaancoach kan ik een positieve bijdrage leveren aan het coachen van de medewerkers van jouw bedrijf. Dat doe ik met behulp van 1 op 1 sessies met de medewerker. Hierin houd ik de werknemer een spiegel voor. Samen bepalen we de doelen om uiteindelijk het gewenste resultaat te behalen.

Daarnaast geef ik de medewerker handvatten mee. Ook help ik om het veranderingstraject in gang te zetten. De medewerker blijft echter verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen gedrag en verandering.

Loopbaancoaching met subsidie dankzij de SLIM-regeling

Aan te vragen van 1 t/m 30 september 2021

Wist je dat je als onderneming in het mkb subsidie voor loopbaanadviezen voor werknemers kunt aanvragen? Dat doe je met de SLIM-regeling.

Neem contact op

Wil je weten wat ik voor jouw bedrijf, organisatie of school kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op:

h Via het contactformulier

06-15357195

v 06-15357195 (whatsapp)

peggy@bijdegoede.nl