Loopbaancoaching voor bedrijven en organisaties

Peggy de Goede is Noloc erkend Loopbaanprofessional

Wil je coaching inzetten voor je medewerkers? Loopbaancoaching heeft voordelen voor de werknemer, maar ook voor het bedrijf. Denk aan personeelsbehoud en een daling van je werving- en selectiekosten.

Als loopbaancoach begeleid ik je werknemers zodat:

 • Ze beter op hun plek zijn.
 • Ze duurzaam inzetbaar zijn.
 • Hun betrokkenheid bij het bedrijf toeneemt.

Dat kan binnen een functie zijn, in aanloop naar een nieuwe functie (interne mobiliteit) of bij outplacement.

Mijn praktijkruimte is in Hoek van Holland. Uiteraard is incompany of op een andere locatie ook mogelijk. Ik bespreek graag vrijblijvend de opties voor jouw organisatie.

Coaching en training voor particulieren en bedrijven

Peggy de Goede, Register Loopbaanprofessional Noloc.

Loopbaanbegeleiding voor jouw medewerkers

Soms zijn je medewerkers toe aan een nieuwe uitdaging. Ze kunnen bijvoorbeeld hun functie zijn ontgroeid. Of de functie-eisen zijn veranderd en een medewerker heeft hulp nodig (kennis en inzicht) om zich verder te ontwikkelen. Misschien wil je weten wat zijn potentie is. Vaak komen punten aan de orde na een functioneringsgesprek.

Voordelen van loopbaancoaching

Loopbaancoaching kan veel opleveren. Voor zowel het bedrijf als voor de werknemer. De medewerkers krijgen de mogelijkheid om met hun loopbaan bezig te zijn en inzicht te krijgen in hun competenties. Dat doe ik door de werknemer te begeleiden en richting te geven in zijn loopbaan. Ik help hem met persoonlijke ontwikkeling, het beste uit zichzelf te halen en zijn plek te vinden. Het doel is een gemotiveerde medewerker die werkplezier ervaart, productief is en duurzaam inzetbaar is.

De voordelen op een rijtje:

 • Daling werving- en selectiekosten
 • Betere prestaties medewerkers
 • Behalen bedrijfsdoelstellingen
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Minder personeelsverloop
 • Minder ziekteverzuim
Bij de Goede Coaching verzorgt loopbaanbegeleiding voor bedrijven en organisaties

Wanneer zet je loopbaancoaching in?

Verandering kan plaatsvinden in de huidige functie of bij het doorstromen naar een nieuwe functie binnen jouw bedrijf (interne mobiliteit). Dit kan zowel horizontaal of verticaal (naar een leidinggevende functie). Maar ook bij reorganisatie, herstructureringen van afdelingen en outplacement kun je loopbaancoaching inzetten.

Aanpak

Bij de Goede Coaching biedt in overleg een loopbaantraject op maat aan. Dat kan kortdurend zijn of langlopend, al naar gelang de behoefte en situatie. Basis van het traject is een coachingsplan. In de 1-op-1-sessies met de medewerker ligt de nadruk op inzicht in kwaliteiten, drijfveren, talenten en persoonlijke ontwikkeling.

Mijn coaching is er op gericht om je medewerker te motiveren, te inspireren en een richting te geven voor een vervolgstap. Ook loopbaantesten kunnen onderdeel zijn van het coachingstraject. Daarnaast geef ik de medewerker handvatten mee. Het traject wordt afgerond met een persoonlijk ontwikkelplan.

Voorbeelden van thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

 • Wie ben ik? wat kan ik? wat wil ik?
 • Competenties optimaal benutten
 • Adviseren over opleidingen

De begeleiding kan in mijn praktijkruimte in Hoek van Holland plaatsvinden, binnen jouw organisatie of op een andere locatie.

Over mij

PEGGY DE GOEDE

 • Noloc Register Loopbaanprofessional
 • Aangesloten bij Nobco
 • Gecertificeerd TMA-professional
 • Erkend Gecertificeerd DISC– en Drijfverenconsultant

Ik ondersteun bedrijven en organisaties met het coachen van werknemers met hun loopbaan. De methoden die ik inzet zijn onder meer: NLP, TA, RET en Voice Dialogue.

Lifecoach en loopbaancoach Peggy de Goede
Noloc keurmerk logo
gecertificeerd TMA professional
Erkend Gecertificeerd DISC– en Drijfverenconsultant
Avans plus
Savantis
Mijn Loopbaancoach
Waterschap Hollandse Delta
Kwekerij Jan van der Knaap

Personeelsbehoud (retentie)

Een van de voordelen van loopbaancoaching voor het bedrijf is personeelsbehoud en duurzame (langdurige) inzetbaarheid van personeel. Als HRM-professional, directeur of ondernemer weet je hoe lastig het is om in de huidige krappe arbeidsmarkt goed vervangend personeel te vinden. Investeren in het werven van nieuwe medewerkers kost bovendien tijd en geld. Daarom is het belangrijk om je energie te steken in het vergroten van de betrokkenheid van je werknemers.

Zo bevorder je dat hij goed in zijn vel zit, zich erkend voelt, werkgeluk ervaart en over de juiste vaardigheden beschikt. Dat hij zich verder ontplooit, perspectieven binnen de organisatie heeft en zijn persoonlijke effectiviteit vergroot.

Bovendien zal de waardering voor je bedrijf toenemen en versterk je je employer branding. Als bedrijf word je aantrekkelijker. Je medewerkers voelen zich immers gehoord en begrepen. Zij zullen dit belonen met loyaliteit.

Wil je je medewerkers behouden? Hen blijvend motiveren en verbinden met je bedrijf, zodat je niet steeds op zoek hoeft naar nieuw personeel? Denk dan eens aan loopbaancoaching voor je medewerkers.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

Wil je vrijblijvend de mogelijkheden van loopbaancoaching voor je medewerkers bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op:

peggy@bijdegoede.nl

06-15357195

v Gebruik voor WhatsApp het groene icoon onderaan.

 

Na ontvangst van je bericht neem ik zo snel mogelijk contact met je op en plannen we een afspraak in. Je ontvangt dan een vrijblijvend voorstel.

“Ik help bedrijven met loopbaancoaching zodat goede medewerkers binnenboord blijven en tevredenheid ervaren.

Peggy de Goede

Waarom een externe coach voor je medewerkers?

 

Veel organisaties zien de voordelen in van loopbaancoaching door een externe coach. Zo stimuleren ze hun werknemers om zich te blijven ontwikkelen en bij het bedrijf te blijven. De voordelen van een externe coach boven een interne coach zijn:

 • onafhankelijkheid
 • vertrouwen
 • professionaliteit

Onafhankelijk
Het voordeel van een coach, die geen relatie heeft met je bedrijf, is zijn of haar onafhankelijke positie. Er is geen sprake van een dubbele functie of tegenstrijdige belangen, zoals bij een interne coach het geval kan zijn. De externe coach kijkt niet alleen met een frisse blik naar de medewerker en zijn behoeftes, maar kan ook nieuwe ideeën aanbrengen voor de organisatieprocessen. Voorop staat dat de coach zich inleeft en oog heeft voor zowel de situatie van de medewerker als die van de organisatie.

Vertrouwen
Een ander voordeel is dat een werknemer een vertrouwelijkere omgang zal hebben met een externe coach dan met een interne coach. Hij zal zich vrijer voelen en meer bereid zijn persoonlijke informatie te delen.

Professionaliteit
Bij een professionele coach is coaching zijn/haar specialiteit. De coach beschikt over de juiste kennis, ervaring en vaardigheden.

Logo Nobco, orde van beroepscoaches
gecertificeerd TMA professional
Erkend Gecertificeerd DISC– en Drijfverenconsultant

©

E-book 7 tips om een nieuwe stap in je loopbaan te maken

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book.

Je aanvraag voor het gratis e-book is gelukt. Je ontvangt deze zo snel mogelijk op jouw e-mailadres.

×

Powered by WhatsApp Chat

×