In deze tijden van de corona crisis worden talloze creatieve ideeën geboren. Soms ontstaan uit noodzaak. Zoals bijvoorbeeld de drive-throughs van de bakker of de fitnessleraar die buiten een seniorenflat met een microfoon muziekinstructies geeft aan bewoners om meer te gaan bewegen. Deze initiatieven zijn heel erg mooi en geven mensen een belevenis. De oudere mensen die binnen zitten, komen even in contact met andere mensen en ze komen in beweging.

Zo zijn er nog meer initiatieven bedacht om met de beperkende maatregelen, die door de regering voor ons eigen welzijn zijn ingesteld, om te gaan. Deze creatieve ideeën zijn als een kapstok en of handreiking voor mensen die in huis opgesloten zitten. Het is wel behelpen om de manier van leven zo aangenaam mogelijk te maken en zoveel mogelijk verder te kunnen gaan met leven. Ik vind het mooi om te zien dat sommige mensen in tijden van crisis niet bij de pakken neer gaan zitten, maar dat er mooie ideeën ontstaan.

Ik ben benieuwd hoeveel initiatieven na de crisis (als er een vaccin wordt gevonden) nog blijven bestaan. Een mooi initiatief is de buitenbingo, waarbij bewoners zittend op hun balkon heel hard bingo roepen naar een persoon op het grasveld tegenover de flat en tot grote hilariteit van zovelen te horen krijgen, dat ze net te laat zijn en of dat de getallen niet kloppen. Hoe mooi is het dan te zien dat een bewoner in het zonnetje wordt gezet, omdat hij of zij bingo heeft.

Wat mij ook opvalt behalve de creativiteit is de saamhorigheid van mensen. Creatieve oplossingen kunnen leiden tot meer saamhorigheid. Zoals in bovengenoemd voorbeeld over de buitenbingo. Een ander voorbeeld is de mogelijkheid om een houseparty te organiseren met vrienden en of familie waarbij ze allemaal tegelijk in beeld zijn en met elkaar kunnen praten. Of de verjaardag van een 5-jarig meisje dat geen feestje kon geven. Haar moeder was met een creatieve oplossing gekomen en had buiten bij de stoeprand een tafel gezet met lekkernijen. De gasten voor dit verjaardagsfeestje reden voorbij waarbij ze op gepaste afstand cadeaus op de tafel legden voor de jarige en een stuk taart of iets anders konden pakken en verder doorreden. Onder toeziend oog van een glunderend 5-jarige en haar papa, mama en broertje. Zo kon er toch nog een feestje worden gevierd.

Ook op andere gebieden zie je creatieve oplossingen ontstaan. Vergaderingen en tv-programma’s waarbij de deelnemers via kleine computerafbeeldingen te zien zijn. Beelden vanuit de privé-omgeving van de medewerkers. Thuiswerken heeft in deze tijden een andere dimensie gekregen. Het is niet een kwestie van handig als je het gebruikt, maar meer noodzakelijk of de enige manier van communiceren met de buitenwereld. Binnen naar buiten brengen.

Ik hoop dat er nog vele inspirerende ideeën zullen volgen en dat ze blijvend zijn. Creatieve ideeën die zorgen voor praktische oplossingen, maar ook voor saamhorigheid.

Voor jou hoop ik als lezer dat dit blog je inspireert tot creatieve ideeën om met de uitdagingen van deze bijzondere tijd om te gaan. Mocht je daarbij hulp nodig hebben en of over willen praten dan kun je contact met mij opnemen.

Hartelijke groet.
Peggy

 

Benieuwd naar wat ik voor je kan doen?

©

E-book 7 tips om een nieuwe stap in je loopbaan te maken

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book.

Je aanvraag voor het gratis e-book is gelukt. Je ontvangt deze zo snel mogelijk op jouw e-mailadres.

×

Powered by WhatsApp Chat

×