Een mooi fenomeen staat bekend als de dansende koeien in de wei. Koeien die de hele winter opgesloten in een stal hebben gestaan, komen al huppelend naar buiten zodra het weer kan. Zo blij dat ze naar buiten kunnen. Een bijzonder schouwspel.

Hier moest ik aan denken toen ik vandaag bij een strandtent iets te drinken ging halen. Wel netjes op gepast afstand van 1,5m. Voor mij waren een man en een vrouw in zomerse kledij met een witte shirt bijpassend bij de witte benen. Bijna dartelend dat ze naar buiten mochten gaan. Ik werd nieuwsgierig en ik maakte een praatje met ze. Ze hadden al die tijd binnen in huis gezeten vanwege het coronavirus. Hun zoon had het virus behoorlijk te pakken gehad en nu waren ze voor het eerst bij de zee naar buiten gegaan. De uitdrukking op hun gezichten sprak boekdelen.

Even later diende zich nog een koppel aan. Het eerste wat ze zeiden was “alcohol”. Ik draaide mij om en was nieuwsgierig waar deze uitspraak vandaan kwam. Een mevrouw ook in een zomerse outfit had zich helemaal verheugd om op het strand een glaasje witte wijn te drinken. Genietend van haar vrijheid en de omgeving. Haar man had blijkbaar ook zin in een drankje. Met twee glazen in haar handen, zag ik het stel de strandhelling naar beneden lopen richting zee.

Op de een of andere manier ging ik toch anders kijken naar mijn bevoorrechte positie. Ik woon vlak bij de zee en ik kan elke dag naar het strand gaan als ik zou willen. Het gaf mij ook een goed en een vrij gevoel om hier te zijn. Ik ben, niet dartelend maar wel met een glimlach, in het zand gaan zitten en liet het heerlijke gevoel over mij heen komen.

Soms kun je door andere mensen geïnspireerd worden of als het ware een spiegel voorgehouden krijgen waardoor je op een andere manier naar je eigen situatie gaat kijken. Je moet wel openstaan voor nieuwe inzichten of het besef komt later. Ik hoop dat je als de maatregelen vanwege het coronavirus versoepeld worden ook het gevoel van dansende koeien in de wei zult ervaren.

Hartelijke groet,
Peggy

 

Benieuwd naar wat ik voor je kan doen?

E-book 7 tips om een nieuwe stap in je loopbaan te maken

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book.

Je aanvraag voor het gratis e-book is gelukt. Je ontvangt deze zo snel mogelijk op jouw e-mailadres.

×

Powered by WhatsApp Chat

×