Familieopstellingen

 

Heb je een vraag op het gebied van leven, werk, relatie en of gezin? Met behulp van intuïtief systemisch coaching kunnen we in deze coachingsessie onderzoeken waar het probleem vandaan komt en heling brengen.

Inhoud

Intuïtief systemisch coaching heeft te maken met het op een gevoelsmatige manier kijken naar het systeem (familie van herkomst) van de cliënt en er mee mee aan de slag te gaan. Met andere woorden door te kijken naar de opstelling krijg je meer inzicht in de situatie.

Mogelijke vragen die behandeld kunnen worden zijn:
– ik heb moeite met mijn leidinggevende
– ik zou meer willen genieten van het leven
– ik heb moeite met mijn plek in het gezin
– ik sta stil en ik wil een stap maken
– ik wil niet meer de last dragen van een ander

 

Aanpak
Een opstelling kan op verschillende manieren plaatsvinden. In deze coachingssessie kan gebruikt worden gemaakt van vloerankers, tekeningen en of poppetjes.
Deze vorm van coaching biedt jou inzichten en heling.

Famillieopstelling met vloerankers

Doel Familieopstellingen

Het doel van Familieopstellingen is om inzicht te krijgen in verstrikkingen in het (familie)systeem. Bij Familieopstellingen heb je drie principes. Als aan deze voorwaarden is voldaan dan is het systeem in harmonie. Het gaat om binding, ordening en balans.

Binding
Ieder lid van dat systeem heeft evenveel recht op een plek in het systeem en het recht om erbij te horen.

Ordening:
In het systeem heerst een bepaalde rangorde. Deze bepaalt welke plek een lid van de familie inneemt en welke rol en verantwoordelijkheden daarbij horen. Deze plek wordt bepaald door het tijdstip van geboorte. Ouderen hebben daarbij voorrang op jongeren. De ouders zijn de volwassenen en de kinderen zijn de kinderen. Als de natuurlijke rangorde binnen het gezin duidelijk is, dan is dat systemisch in balans.

Balans:
Er is balans tussen geven en nemen. De balans van geven en nemen in een familie is: ouders geven wat ze zijn en kunnen geven. De kinderen nemen wat ze krijgen. 

Familieopstellingen met poppetjes

Resultaat

Het resultaat is dat je inzicht en heling krijgt in je hulpvraag/probleem. Dit kan ook een bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling.

Praktisch

  • Duur: 75 minuten
  • Aantal deelnemers: 1
  • Investering: €90 inclusief btw per persoon. Nadat je je hebt aangemeld kun je de betaling overmaken. Je deelname is daarmee bevestigd.

Locatie

De locatie van deze coachingsessie is in mijn praktijkruimte aan de Strandweg 32 in Hoek van Holland. Zie de pagina Contact voor meer informatie en de routebeschrijving.

Familieopstelling met tekenblaadjes

Wil je je aanmelden voor Familieopstellingen? Dat kan via onderstaande knop.

E-book 7 tips om een nieuwe stap in je loopbaan te maken

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book.

Je aanvraag voor het gratis e-book is gelukt. Je ontvangt deze zo snel mogelijk op jouw e-mailadres.

×

Powered by WhatsApp Chat

×