Waar worden mensen door geïnspireerd? Een toevallige ontmoeting op een bepaalde plek? Het is denk ik met een open blik kijken naar de wereld om ons heen en geraakt worden door iets of iemand. Vandaag was het voor mij even op het strand zijn en de omgeving in me opnemen.

Een praatje maken met een onbekende over natuurlijk de ‘verplichte quarantaine’ in coronatijd. Jezelf herkennen in het verhaal van een ander. Hoe is die persoon met dezelfde situatie omgegaan? In mijn geval erger ik me aan anderen die geen 1,5m. afstand houden. Hoe gaan andere mensen er mee om? Hebben zij begrip of juist niet? In mijn geval kwam ik er achter waarom sommige mensen wel 1,5 m. afstand houden (mensen in de familie met het coronavirus) en anderen weer niet. Zij vinden het “paniekvoetbal” en “onzin”.

Nadat ik een frietje bij de Take-away van de strandtent had besteld, ben ik in het zand gaan zitten. Het duurde maar een paar minuten voordat de eerste kauw zich aandiende en vervolgens een meeuw. Ze gingen in een kring (8-10 kauwen) om mij heen staan en hielden mij nauwlettend in de gaten. Geconcentreerd op hun prooi, namelijk een frietje. Wat mij opviel was de manier waarop iedere vogel zich aanpaste aan de groep en een eigen strategische plek uitzocht om mij en mijn bak met frietjes in de gaten te houden. Ze bleven daar staan totdat ze tot het besef kwamen, dat er niks te halen viel. Ik bleef rustig verder eten en raakte niet geïntimideerd, maar juist gefascineerd door het schouwspel, waarbij de meeuw (de grootste van de vogels) de leidersrol had. Uiteindelijk heb ik een paar frietjes naar de vogels gegooid, waarbij de snelste vogels een frietje te pakken hadden. Hieruit bleek de samenwerking van de vogels, leidersrol, afhankelijkheid en strategie op overleven.

Zo zie je dat een paar uurtjes op een zonnig, enigszins verlaten strand een inspirerende en mooie ervaring kan zijn. Datzelfde geldt voor het kijken naar de zee, die met haar woeste golven een bijna hypnotiserende werking op mij had.

Kleine dingen kunnen je inspireren als je er maar naar luistert of kijkt. Even de dagelijkse beslommeringen uitschakelen en open staan voor nieuwe ervaringen en inzichten. Die kunnen op allerlei manieren naar je toekomen.

Hartelijke groet,
Peggy

Benieuwd naar wat ik voor je kan doen?

E-book 7 tips om een nieuwe stap in je loopbaan te maken

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book.

Je aanvraag voor het gratis e-book is gelukt. Je ontvangt deze zo snel mogelijk op jouw e-mailadres.

×

Powered by WhatsApp Chat

×