Over Peggy de Goede

Life- en loopbaancoach

Als lifecoach, loopbaancoach en loopbaanadviseur help ik mensen die een stap willen maken in hun leven of loopbaan. Je krijgt hulp met het verkrijgen van inzicht, zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zodat je uiteindelijk doet wat je leuk vindt en goed kunt.

Daarnaast ondersteun ik organisaties met het coachen van werknemers op loopbaangebied, zodat ze op hun plek zijn in de organisatie. Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisaties NOBCO en Noloc.

Resultaatgericht

Ik werk op een praktische, gestructureerde, intuïtive en soms creatieve manier. Hiermee voeg ik extra waarde toe aan coaching en kom ik sneller tot de kern. Ik combineer dit met psychologische kennis en methodes. Juist die combinatie wordt vaak gewaardeerd vanwege haar doelgerichtheid.

Mijn aanpak is erop gericht om je te motiveren en te inspireren. Jou een richting en een zetje in de rug te geven op persoonlijk gebied. Denk aan werk, studie, familie, relaties en persoonlijke groei.

Vervolgens maak je een stap om je dromen om te zetten in daden en je doel te bereiken. Het beoogde resultaat is dat je uiteindelijk doet wat je leuk vindt en goed kunt.

Al van jongs af aan ben ik gek op varen en op boten. Van tallships tot baggerschepen, van vissersbootjes tot cruiseschepen.

Methoden

Mijn aanpak kenmerkt zich ook doordat ik niet met een vaste methode voor iedereen werk, maar dat ik bekijk welke combinatie van methodes het meest geschikt is voor jou. Maatwerk dus. Binnen mijn werkgebied (coaching) gebruik ik een groot arsenaal aan methoden.

Enkele voorbeelden daarvan zijn NLP, RET, TA en Voice Dialogue. De juiste inzet van methoden zorgt er mede voor dat mensen sneller tot inzicht komen en een volgende stap maken. Mijn visie is dat ieder mens verantwoordelijk is voor veranderingen in zijn of haar eigen leven. Mijn rol is om handvatten te geven, maar het is aan jou zelf om er iets mee te doen.

 

Opleiding en ervaring

Al tijdens mijn (WO-)opleiding Personeelswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg in 2000, werd ik me er van bewust, dat ik mensen op de juiste weg kan helpen. Ook tijdens mijn carrière als HRM-professional maar ook buiten het werk, kwam ik meer en meer in aanraking met mensen die behoefte hadden aan een persoonlijk gesprek. Dat ging bijvoorbeeld om het vergroten van het zelfvertrouwen, maar ook om timemanagement en sollicitatietraining.

Bij mij konden ze niet alleen hun verhaal, maar ook hun problemen kwijt. Intuïtief begreep ik hen en ook zij voelden zich begrepen. De feedback die ik kreeg was positief, omdat ze het steuntje in de rug waardeerden. Ze kwamen dan ook regelmatig terug voor een vervolggesprek. Het volgen van de juiste opleidingen en cursussen om mezelf als professioneel coach te ontwikkelen kreeg een start in 2011. Toen begon ik met de opleiding voor Gecertificeerd Personal Coach. Hiermee kon ik mensen nog beter helpen en volgde meer scholing.

Dat was ook de reden, dat ik uiteindelijk mijn droom heb gevolgd: het opstarten van mijn eigen coachingspraktijk. Maar daarmee stopt mijn eigen ontwikkeling niet. Ik houd mijn kennis up to date door het volgen van opleidingen en cursussen. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan in het adviseren en coachen van mensen. Zowel op het gebied van levensvragen als met loopbaanvraagstukken. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het begeleiden van studenten en scholieren bij hun beroeps- en studiekeuze.

“Ik wil jou inspireren, motiveren en een zetje in de rug geven. Jou op het juiste pad brengen en je een goed gevoel over jezelf geven.”

Peggy de Goede

Bij de Goede Coaching:

 • is aangesloten bij NOBCO (beroepsorganisatie voor professionele coaches)
 • is Noloc Register Loopbaanprofessional
 • is aangesloten bij EMCC (European Mentoring & Coaching Council)
 • is gecertificeerd TMA-professional

 

 • is Erkend Gecertificeerd DISC– en Drijfverenconsultant
 • werkt o.a. met TA, RET, NLP
 • helpt particulieren met life- en loopbaancoaching en loopbaanadvies
 • helpt bedrijven met het coachen van hun medewerkers
 • helpt studenten en scholieren bij het maken van een beroepskeuze
 • verzorgt trainingen en workshops

Peggy heeft een duidelijke en heldere aanpak, is empathisch en heeft goede mensenkennis. Ze heeft mij een duw in de goede richting gegeven om mijn loopbaan een andere wending te geven.

Judith Boudri

Aangesloten bij NOBCO en Noloc

Wanneer je een coach zoekt, dan kun je kiezen uit een groot aanbod. Het kiezen van de juiste coach is echter niet zo gemakkelijk. Om een goed resultaat te behalen is het belangrijk dat de coach bij wie je je aansluit genoeg kennis, kunde, opleiding en ervaring heeft.

Een goed selectiemiddel bij je keuze is om te kijken of een coach is aangesloten bij NOBCO, dé beroepsorganisatie voor professionele coaches en Noloc, de grootste beroepsorganisatie voor loopbaanprofessionals. Deze organisaties zorgen dat je meer houvast hebt wanneer je een coach zoekt.

NOBCO

Bij de Goede Coaching is aangesloten bij NOBCO. Dit houdt in dat ik werk volgens de Nederlandse Gedragscode voor beroepscoaches en de richtlijnen van het IEC (de Internationale Ethische Code voor coaches) en bij klachten het klachtenreglement volg.

In de IEC is opgenomen hoe je als beroepscoach omgaat met thema’s als integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, (eigen) verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid. Door je aan te sluiten bij NOBCO, zeg je toe dat je de IEC volgt.

Noloc Register Loopbaanprofessional

Naast de aansluiting bij NOBCO heb ik de beroepserkenning ‘Noloc Register Loopbaanprofessional’. Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches.

Noloc-erkende loopbaanprofessionals en jobcoaches voeren het Noloc kwaliteitskeurmerk en zijn opgenomen in een beroepsregister. Loopbaanprofessionals met een beroepserkenning door Noloc worden gekenmerkt door deskundigheid en specifieke beroepservaring. Daarmee dragen ze bij aan een hoogstaand niveau van loopbaandienstverlening.

Werkgebied vanuit mijn praktijkruimte

Vanuit mijn praktijkruimte in Hoek van Holland (of op de werkplek in jouw organisatie) bedien ik bedrijven en particulieren in de regio die bestaat uit het gebied tussen:

 • Hoek van Holland
 • Rotterdam
 • Den Haag

Hierbinnen liggen onder meer de volgende plaatsen:

 • Het Westland (Naaldwijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Westerlee, Maasdijk, De Lier, Heenweg, Ter Heijde, Honselersdijk, Kwintsheul, Poeldijk, Wateringen).
 • Midden-Delfland (Schipluiden, Maasland, Den Hoorn, Het Woudt).
 • Delft
 • Rijswijk
 • Schiedam
 • Vlaardingen
 • Maassluis

 

Werkgebied op locatie

Ik werk niet alleen vanuit mijn eigen praktijkruimte, maar ook op andere locaties.
Uiteraard kun je me ook inzetten als je bedrijf buiten de regio is gevestigd. Ik werk dan op locatie / incompany.

 

Video bellen of telefonische coaching

Woon je elders in het land en wil je door mij gecoacht worden? Dat is mogelijk met online coaching (videobellen) of telefonische coaching. Maar ook als je binnen de regio woont, is online coaching of telefonische coaching een prima optie.

 

 

Benieuwd wat ik voor je kan doen?

E-book 7 tips om een nieuwe stap in je loopbaan te maken

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book.

Je aanvraag voor het gratis e-book is gelukt. Je ontvangt deze zo snel mogelijk op jouw e-mailadres.

×

Powered by WhatsApp Chat

×