Over Peggy de Goede

Interesse in mensen

Al tijdens mijn (WO-)opleiding Personeelswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg in 2000, werd ik me er van bewust, dat ik mensen op de juiste weg kan helpen.

In mijn baan (Personeelszaken) kwam ik vervolgens in aanraking met veel mensen. Bij mij konden ze hun verhaal, maar ook hun problemen kwijt. Intuïtief begreep ik hen en ook zij voelden zich begrepen. De feedback die ik van hen kreeg was positief, omdat ze het steuntje in de rug waardeerden. Ze kwamen dan ook regelmatig terug voor een vervolggesprek.

Dat gaf niet alleen hen een goed gevoel, maar ook mezelf. Mijn werk in personeelszaken werd dus eigenlijk uitgebreid met coaching.

Als stagebegeleidster en opleidingscoördinator was ik ook veel met scholieren en studenten bezig. Om ze te coachen en een zetje in de rug te geven. Om een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling.

Maar ook buiten het werk kwam ik meer en meer in aanraking met mensen die behoefte hadden aan een persoonlijk gesprek. Vaak leidde dat tot meerdere gesprekken. Dat ging bijvoorbeeld om pesten op het werk, het vergroten van het zelfvertrouwen, maar ook om timemanagement en sollicitatietraining. 

Al van jongs af aan ben ik gek op varen en op boten. Van tallships tot baggerschepen, van vissersbootjes tot cruiseschepen.

Eigen praktijk

Op een gegeven moment kwam het besef dat coaching het voor mij was. Tijdens mijn loopbaan ben ik begonnen mezelf te ontwikkelen als professioneel coach, met de juiste opleidingen en ervaring. Ik blijf me ook verder ontwikkelen door het volgen van opleidingen en cursussen om mijn kennis up tot date te houden. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan in het adviseren en coachen van mensen. Zowel op het gebied van allerlei levensvragen, als met studie- en loopbaanvraagstukken. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het begeleiden van studenten en scholieren. Na jarenlang als HRM-professional te hebben gewerkt, nam ik een belangrijke stap: mezelf vestigen als zelfstandig lifecoach / loopbaancoach / spiritueel coach / spiritueel therapeut en het oprichten van een eigen praktijk.

 

Mijn visie

Mijn visie is dat ieder mens verantwoordelijk is voor veranderingen in zijn of haar eigen leven. Mijn rol is om handvatten te geven, maar het is aan jou zelf om er iets mee te doen. Binnen mijn werkgebied (coaching) maak ik gebruik van meerdere methoden. Ik merk dat de combinatie daarvan ervoor zorgt dat mensen sneller tot inzicht komen en een volgende stap kunnen maken.

“Ik wil jou inspireren, motiveren en een zetje in de rug geven. Jou op het juiste pad brengen en je een goed gevoel over jezelf geven.”

Peggy de Goede

Bij de Goede Coaching:

 • helpt particulieren met persoonlijke coaching, loopbaancoaching, studiekeuzecoaching, spirituele coaching en trainingen/workshops.
 • helpt bedrijven met het coachen en trainen van hun medewerkers.
 • helpt scholieren en studenten bij het maken van een studiekeuze.
 • is aangesloten bij NOBCO (beroepsorganisatie voor professionele coaches).
 • is aangesloten bij EMCC (European Mentoring & Coaching Council).
 • is Noloc Register Loopbaanprofessional.
 • is gecertificeerd TMA-professional
 • is Erkend Gecertificeerd DISC– en Drijfverenconsultant
 • werkt met Systemisch werk, TA, RET, NLP.

 

” Vond het erg leerzaam en leuk ze helpt je erg goed!! Ben er echt achter gekomen dat ik in het kappersvak moet blijven, dat is mijn passie.
En me eigen droom als ondernemer ga waarmaken!
Super bedankt Peggy.

Over het Gratis Ontwikkeladvies-traject
Talisha De vries

Aangesloten bij NOBCO en Noloc

Wanneer je een coach zoekt, dan kun je kiezen uit een groot aanbod. Het kiezen van de juiste coach is echter niet zo gemakkelijk. Om een goed resultaat te behalen is het belangrijk dat de coach bij wie je je aansluit genoeg kennis, kunde, opleiding en ervaring heeft.

Een goed selectiemiddel bij je keuze is om te kijken of een coach is aangesloten bij NOBCO, dé beroepsorganisatie voor professionele coaches en Noloc, de grootste beroepsorganisatie voor loopbaanprofessionals. Deze organisaties zorgen dat je meer houvast hebt wanneer je een coach zoekt.

NOBCO

Bij de Goede Coaching is aangesloten bij NOBCO. Dit houdt in dat ik werk volgens de Nederlandse Gedragscode voor beroepscoaches en de richtlijnen van het IEC (de Internationale Ethische Code voor coaches) en bij klachten het klachtenreglement volg.

In de IEC is opgenomen hoe je als beroepscoach omgaat met thema’s als integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, (eigen) verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid. Door je aan te sluiten bij NOBCO, zeg je toe dat je de IEC volgt.

Noloc Register Loopbaanprofessional

Naast de aansluiting bij NOBCO heb ik de beroepserkenning ‘Noloc Register Loopbaanprofessional’. Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches.

Noloc-erkende loopbaanprofessionals en jobcoaches voeren het Noloc kwaliteitskeurmerk en zijn opgenomen in een beroepsregister. Loopbaanprofessionals met een beroepserkenning door Noloc worden gekenmerkt door deskundigheid en specifieke beroepservaring. Daarmee dragen ze bij aan een hoogstaand niveau van loopbaandienstverlening.

Werkgebied vanuit mijn praktijkruimte

Vanuit mijn praktijkruimte in Hoek van Holland (of op de werkplek in jouw organisatie) bedien ik bedrijven en particulieren in de regio het Westland en omstreken. Die bestaat grofweg uit het gebied tussen:

 • Hoek van Holland
 • Rotterdam
 • Den Haag

Hierbinnen liggen onder meer de volgende plaatsen:

 • Het Westland (Naaldwijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Westerlee, Maasdijk, De Lier, Heenweg, Ter Heijde, Honselersdijk, Kwintsheul, Poeldijk, Wateringen).
 • Midden-Delfland (Schipluiden, Maasland, Den Hoorn, Het Woudt).
 • Delft
 • Rijswijk
 • Schiedam
 • Vlaardingen
 • Maassluis

 

Werkgebied landelijk

Ik werk niet alleen vanuit mijn eigen praktijkruimte, maar ook op andere locaties.
Uiteraard kun je me ook inzetten als je bedrijf buiten de regio is gevestigd. Ik werk dan op locatie / incompany.

 

Videobellen

Woon je elders in het land en wil je door mij gecoacht worden? Dat is mogelijk met videobellen (E-coaching). Maar ook als je binnen de regio woont, is videobellen een prima optie.

Benieuwd wat ik voor je kan doen?