Training Selectiegesprek voeren

 

Tijdens de training Selectiegesprek voeren leer je hoe je als leidinggevende een selectiegesprek (sollicitatiegesprek) aanpakt. Je kunt daardoor beter beoordelen wie de beste kandidaat voor jouw organisatie is.

Inhoud

Tijdens de Training Selectiegesprek voeren krijg je handvaten om een selectiegesprek goed aan te gaan. Dat kan zowel een eerste als een tweede gesprek zijn.

Je krijgt informatie over hoe je een gesprek opbouwt en wat de structuur is. Ook leer je de juiste vragen te stellen om te bepalen of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie.

Verder oefen je onder meer met gesprekstechnieken die je helpen de juiste vragen te stellen waarmee je competenties van de sollicitant boven water haalt. Met een rollenspel trainen we praktijksituaties die relevant zijn in jouw functie. Na afloop weet je wat de do’s en dont’s zijn.

training succesvol solliciteren

Voor wie?

De training is bedoeld voor leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor het aannemen van nieuwe medewerkers. Met of zonder ervaring. Zoals:

  • Afdelingshoofden
  • Teamleiders
  • HRM-professionals
  • Managers

Het kan zijn dat je al ervaring hebt met het voeren van selectiegesprekken, maar dat je het tussen neus en lippen moet doen en het nooit goed geleerd hebt. Het komt voor dat je jezelf achteraf afvraagt waarom je bepaalde vragen niet hebt gesteld. Hoe dan ook, het voeren van een gesprek kan echter lastig zijn.

Vaak klopt het gevoel dat je hebt over welke kandidaat je moet aannemen, maar weet je niet hoe je een gesprek aankleedt en professioneel uitvoert. Je hebt het idee dat het beter kan, zodat je je zekerder voelt. Je hebt wat begeleiding nodig en vindt het fijn als je kunt oefenen met iemand die je ook vertelt hoe je je kunt verbeteren. Kortom, je wilt je kennis vergroten en je vaardigheden bijschaven.

De training is natuurlijk ook bedoeld voor leidinggevenden die nog geen ervaring hebben met selectiegesprekken, maar er nu voor het eerst mee geconfronteerd worden.

 

Resultaat

Na de training ga je vol zelfvertrouwen een selectiegesprek aan. Je weet hoe je het gesprek leidt en waar je op moet letten. Je bent capabel om te beoordelen of een kandidaat geschikt is en eventueel door mag naar een tweede gesprek of een aanstelling krijgt.

Je bent in staat om openstaande vacatures op te vullen met de beste kandidaten. Jouw beslissing is belangrijk, want als je niet de juiste medewerkers op de juiste posities weet te zetten, kost de organisatie dat tijd en geld. Er moet immers een nieuwe selectieprocedure worden opgestart, een nieuwe vacature worden uitgezet en er moet afscheid worden genomen van de medewerker die toch niet geschikt bleek voor de functie.

Ik inventariseer wat de behoefte is van de opdrachtgever en de werknemer. We spreken samen de leerdoelen af waar we aan willen werken. Tevens is er een nabespreking met zowel de werknemer als de organisatie.

 

Locatie

De locatie van de training is mijn praktijkruimte in Hoek van Holland. Zie de pagina Contact voor meer informatie en de routebeschrijving.

 

Incompany

Bij de Goede Coaching biedt deze training ook Incompany aan. Dat is bijvoorbeeld relevant bij outplacement. Zo ontvangt u een cursus op maat voor uw organisatie. Wilt u meer informatie of een offerte ontvangen? Neem contact op.

 

Meer informatie

Benieuwd naar wat ik kan betekenen voor jouw organisatie? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en offerte. Neem contact op.

Wil je meer informatie over de training Training Selectiegesprek voeren?

E-book 7 tips om een nieuwe stap in je loopbaan te maken

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book.

Je aanvraag voor het gratis e-book is gelukt. Je ontvangt deze zo snel mogelijk op jouw e-mailadres.

×

Powered by WhatsApp Chat

×